Kovácsoltvas termékek gyártása

Érden készülő kovácsoltvas termékek - Kézműves díszkovács munkák

Egyedi kézműves díszkovács munkák: kerítések, korlátok, kapuk készítése, elhelyezése.

Vállalunk továbbá üzletek, irodák kovácsoltvas berendezéseinek elkészítését, termékeink helyszíni telepítését. Gyártunk kerítéseket, kapukat, rácsokat, kültéri vagy beltéri bútorokat, lámpákat, kandellábereket, dísztárgyakat, kiegészítőket. Minden, ami vasból elkészülhet a megrendelőink igényei szerint.

Az általunk gyártott termékek skálája igen széles: kovácsoltvas kapu, kovácsoltvas kerítés, kül- és beltéri korlát, kovácsoltvas lakberendezési tárgyak. Megrendelői elképzelések alapján, egyedi tervezéssel, gondos kivitelezéssel, rugalmasan alkalmazható rendszert kínálunk, mellyel egyszerűen és mégis stílusosan valósítjuk meg az épületéhez illeszkedő kovácsoltvas elképzeléseket. Munkánkat nagyfokú precizitás, magas műszaki színvonal, ügyfeleink igényeihez igazodó rugalmas munkavégzés jellemzi, az első kapcsolatfelvételtől a megrendelések teljesítéséig egyaránt. Ismerjük a tradicionális és modern kovácsolás stílusait, minek köszönhetően bármely kovácsoltvas elképzelését hatékonyan meg tudjuk valósítani.

Kovácsoltvas felületek tisztítása homokszórással

A kovácsoltvas tárgyak a többszöri átfestés miatt vastag, repedezett, hiányos festékréteggel vannak bevonva. Ez esztétikailag kifogásolható, eltakarja a míves kidolgozású apró részleteket, ezért el kell távolítani. Ennek hatékony eljárása, hogy nagynyomású homokszórással, zárt térben vagy szabadban a felületet megtisztítjuk a régi festékrétegektől és egyúttal eltávolítjuk a korróziós hibákat is, így fémtiszta felületeket kapunk. Sok esetben szükségessé válik, hogy a nagyon vastag régi festék- és gitt rétegeket gázégők segítségével tisztítsuk meg homokszórás előtt.

Javítás, kiegészítés, pótlás

Felújítás során gondos tervezéssel és egyedi kivitelezéssel készítjük el a javításokat, kiegészítjük a sérült elemeket, pótoljuk a hiányokat, ügyelve arra, hogy ezek a beavatkozások szakszerűen illeszkedőek legyenek.

Kovácsoltvas tárgyak korrózió elleni védelme

A javított, felújított kovácsoltvas tárgyakat a korróziótól (rozsdásodástól) védeni kell a tartósság és az esztétikai megjelenés érdekében. Belső térben használt, elhelyezett tárgyak esetében általában elégséges egy réteg vastagságú, jóminőségű korrózióvédő alapozó felhordása. Külső térben lévő tárgyaknál, szerkezeteknél tartós korrózió elleni védelmet elsősorban tüzi horganyzással lehet biztsoítani. Ennek lényege, hogy a felújított, homokszórással tisztított tárgyakat 300-350 °C-ra felmelegített horganyfürdőbe mártják, a fémfelületeken a horganyfürdő hatására diffúzió következtében tapadóréteg keletkezik, erre 150-200 žm vastagságú összefüggő horganyfilm alakul ki és tartós védelmet biztosít az acélfelület korróziója ellen. Tapasztalati adatok szerint ennek a fajta korrózióvédelemnek az élettartama 20-25 év is lehet.

Fedőfestés és díszítő festés

A korrózió elleni védelem esetében általában 2 réteg jó minőségű fedőfestéket viszünk fel a felületre. Általában a kovácsoltvas tárgyakhoz szépen alkalmazható "antracit" színkeverésű festékeket használunk, amikor az esztétikai hatás növelése érdekében fémpigmenteket keverünk a festékbe. A díszítő hatás fokozása céljából réz, óarany, ezüst vagy bronz "antikoló hatású" díszítő festékeket is alkalmazhatunk.